Kaos i Garaget? – 9 Tips hur du får ordning som håller!

Att ha kaos i garaget har nog de flesta varit med om. Jag har även skrivit här tidigare om det – Det blir på något märkligt vis en självskriven dumpningsplats för leksaker, verktyg, cyklar, sportutrustning, allt möjligt!

Om ditt garage är i behov av en rejäl organisering – Häng med här för nu har jag 9 bra tips på hur du får ordning och även kan hålla det så! – Funkar det för mig – Funkar det garanterat för dig! 🙂

1. Börja med att samla ihop alla föremål

Att samla ihop alla föremål som ligger utspridda i garaget och sortera dem i olika kategorier kan verka skrämmande, men det är det bästa sättet att få ordning på garaget. Sortera det sedan i högar med liknande föremål. När du har sorterat allt i kategorier kan du börja bestämma vad du ska behålla och vad du ska köpa lagring för.

2. Bestäm vilka föremål du vill behålla

När du har sorterat alla dina saker måste du bestämma vad du vill behålla och avsätta en förvaringsdel i garaget. Det är viktigt att vara realistisk när det gäller vad du kommer att använda och vad du kan leva utan. Om du inte använder något regelbundet är det förmodligen lika bra att göra dig av med det.

3. Sätt upp ett förvaringssystem som fungerar bäst för dig

garaget - förvaringssystem

Att skapa ett system som fungerar bäst för dig är nyckeln till att hålla ordning i garaget. Du kanske vill använda hyllor eller lådor för att förvara olika typer av föremål. Det är viktigt att vara realistisk när det gäller hur mycket utrymme du har och vad du kommer att använda.

4. Märk dina förvaringsbehållare i garaget

Ett av de bästa sätten att hålla ordning är att märka dina förvaringsbehållare. På så sätt vet du exakt vad som finns i varje behållare och vart det ska. Det gör det också lättare att hitta saker när du behöver dem.

5. Använd genomskinliga behållare

Om du använder förvaringsbehållare för att organisera ditt garage är det bra att använda genomskinliga behållare eller lådor. På så sätt kan du se vad som finns inuti utan att behöva öppna behållaren. Det gör det också lättare att hitta saker när du behöver dem.

6. Förvara sällan använda föremål i lådor eller plastbunkar

garaget - lådor

Om du vill spara utrymme i garaget är det bästa du kan göra att förvara sällan använda föremål i lådor eller plastlådor. Det hjälper dig att hålla allt organiserat och gör det lättare att hitta vid senare tillfälle.

7. Använd väggar och tak i garaget

Detta kan hjälpa dig att utnyttja det vertikala utrymmet i garaget. Att ha en soptunna nära till hands är viktigt för att hålla garaget rent och organiserat. På så sätt kan du enkelt göra dig av med skräp som samlas.

8. Utnyttja garagedörren

Om du letar efter ett sätt att organisera ditt garage kan du installera krokar på insidan av garagedörren. På så sätt kan du enkelt hänga upp cyklar, verktyg eller sportutrustning och hålla dem ur vägen. Detta gäller såklart inte om du har “vikdörrar”.

9. Håll arbetsbänken och verktygsutrymmet snyggt!

garaget - verktygshylla

Ett av de bästa sätten att hålla din arbetsbänk och ditt verktygsutrymme snyggt är att förvara verktygen på ett speciellt område. På så sätt kan du lätt hitta det du behöver och hålla allt organiserat. Det är också en bra idé att använda märkta förvaringsbehållare för att hjälpa dig att hålla ordning.

Sammanfattning:

Med tipsen här ovan kommer du garanterat att få ordning på kaoset i ditt garage. Du kommer även att märka att det blir enklare att hålla den ordningen som du nu skapat. Vilket även gör det så mycket roligare att gå ut och vara kreativ i sitt garage.

Om du har anlitad städhjälp hemma – Hör efter så kan de även ombesörja den allmänna städningen fortsättningsvis i ditt garage. Du kan tex. ta kontakt med Sverige& Co, genom att följa länken här bredvid: städfirma göteborg. Det är en välrenommerat städfirma i Göteborg som även blivit utsedda till “bästa städfirman i Göteborg!”

Läs fler av mina spontana inlägg på bloggen! – Är du tex. intresserad av att brygga öl? Kika här! hur-du-brygger-ditt-eget-ol-hemma-enkelt-och-gott Annars finns också en massa roliga liknande artiklar här.

Utforska bloggen inom samma ämne bilkungen.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *