Dagens tankar om “ordning och reda” i garaget?

Ordning och reda ja…

Japp, så var det en sådan där härlig och solig dag och jag hade just avslutat mitt träningspass. Jag tog vägen om garaget och skulle ta ut gräsklipparen för att få gräsmattan i ordning, när jag ändå var svettig. Här möts jag plötsligt och “åter igen” av samma scen som alltid möter mig. – Cyklar, grästrimmers och trädgårdsverktyg och vanliga verktyg blandat med krukor som ligger utspridda överallt… Hur blir det ens så här?

Jag är ju jädrigt rädd om bilen också och egentligen får ungarna inte ställa in sina cyklar i garaget när bilen är där inne.

Jag tycker om att ha ordning och reda!

Och tycker att “jag” har det. Men det är ju också så att när man har för många grejer “på för liten yta” blir det att man måste stapla och stuva in grejer i dessa lite för trånga utrymmen. Ja ni vet kartonger på kartonger och krukor och annat staplade i varandra för att spara plats. Lägg här till trädgårdverktyg och vanliga verktyg, gamla campinggrejer och ja, ni förstår.

Detta ser jag till och har ordning på, det har uppenbarligen fallit på min lott – Helt utan min vetskap egentligen, men så är det.

Har ni också “Någon annan” i er familj?

Det är bara det att när “någon annan” i familjen behöver ha någonting, är det ingen som tar hänsyn till min ordning och reda och därför heller inte ställer tillbaka grejerna. De fullkomligt bara sliter åt sig vad de ska ha från tex. en nedpackat i en låda för att omedelbart leka med det och inte ägna en tanke på hur det ser ut runt omkring där saken plockades upp ifrån. Och alla skyller de alltid på att det är “Någon annan”

Detta gäller även min fru, hon är jätteordningsam med detaljer, ljus och inredning inne i huset. Men i “mitt garage” finns uppenbarligen inga regler alls att följa. Nu har vi förvisso hyrt in lite lyxig städning i huset – Varpå Titti (min fru) nu får mer tid och utrymme till sina “kreativa sidor”.

Här finns lite mer kring trädgård hem och hushåll att läsa om: gardeningshovels.com

ordning och reda bland krukor i garaget

Så när hon rotar och flyttar runt här bland sina krukor… för att gå iväg med “endast en”, som tydligen kommer att fylla någon ytterligare ändamålsenlig detalj inne i huset. Ligger de andra “25 st.” (med jordrester och annat skräp) kvar, utspridda på en ganska stor yta på garagegolvet. Hur tänker man då? -Jag kanske behöver en till om en liten stund… ropar hon…

Jaja…tänker jag – Men jag går och funderar lite…

Lite ordning och reda med hjälp av en redskapsbod kanske…

Man kanske skulle bygga någon variant att redskapsbod ändå, då kommer ju en hel del grejer bort härifrån. Kanske skulle jag försöka få tag på ett slags cykelställ också när jag ändå är i farten. Så jag slipper se de slängda överallt och kanske undviker att få bilen repad – Det har varit nära ganska många gånger nu.

Jag skulle inte bli förvånad om det kommer ett inlägg ang. en redskapsbod här inom kort. Jag för suga på den karamellen lite till bara…

Våren är annars en sådan där ljuvlig tid när lusten tränger på för att börja städa i ordning lite och få rensat, även inomhus faktiskt. Jag lägger med en bra länk här om avfallshantering men också att städa hemma för vårens inredning.

Läs gärna andra inlägg på bloggen här!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *