Paddla Sup – Härligt för hela kroppen!

Äntligen – Paddla sup igen! – Japp då var det dax att sticka i väg på ett härligt pass igen. Att paddla sup är en väldigt rolig träningsform och en fantastisk träning för kroppen. Dessutom kan du göra den precis hur jobbig du vill.

Det var mycket det som gjorde att detta blev min grej. Jag tycker man kan jämföra det lite med längdåkningsskidor, för du tränar verkligen igenom hela kroppen, särskilt bålen. Det ger också kroppen en duvning i kaloriförbränning, och det kan ju behövas efter min ölbryggning! 😉

Läs gärna mer om den här! pnpdaily.com/hur-du-brygger-ditt-eget-ol-hemma-enkelt-och-gott/

Vindsurfat som liten

Jag har vindsurfat mycket sedan barnsben, och alltid bott nära havet. Men när det inte blåste gick det inte att surfa, så jag och polarna paddlade då sup redan tidigt i åldern, utan att vi egentligen visste om vad det hette eller att det över huvud taget skulle bli en sport – Lite kul!

Vi var så innovativa att vi bara tog loss seglet, fixade litegrann, lånade paddlar från kajakerna och började ta oss fram på detta viset i vattnet. Vi paddlade inte så lång på den tiden utan mest där vi ändå alltid var och badade på somrarna.

Det fanns som ett par små öar som bildade ett litet miniland kan man säga. Och vi som hade surfingbrädor att nu i stället använde de som “suppar” lekte “Ta-fatt” på dessa nya lite annorlunda farkoster runt dessa små-öar. Riktig roliga barnminnen faktiskt.

Nu i vuxen ålder har jag inhandlat en riktig sup vilket såklart är en stor skillnad. Men Har man en surfbräda så tycker jag gott att man iallafall kan prova på sin sådan. Läs gärna mer om att paddla kajak med barnen.

Att paddla sup själv en tidig morgon finns det inte mycket som slår

paddla sup - på knä

Den mäktigaste känslan är när man vet dagen innan att det ska bli en vindstilla skön solig morgon och du sticker ut tidigt på morgonen innan jobbet. Snacka om livskvalitet. Det är bara du brädan och sjön eller havet.

Det är ju så lätt att göra detta, det är bara att lägga brädan på taket, väl framme slänga i den, ställa sig på brädan och bara börja paddla.

När man står upp – Ser man allt under vattnet

När det är alldeles spegelblankt ser man så mycket mer i vattnet än med en kajak, det är en väldig skillnad att stå upp mot att sitta. Man ser allt fantastiskt liv där under sig och det ger en flygande eller kanske rättare sagt en svävande känsla som är otroligt härlig att uppleva.

Paddla sup på knä om det blåser för mycket

Blåser det upp och man som nybörjare känner sig lite orolig är det bara att sätta sig ner på knä och fortsätta paddla, då blir det genast lite stadigare.

Folk frågar ofta om man ramlar mycket

Men det skulle jag inte påstå att man gör, iallafall inte när det är vindstilla. Det är till och med så att jag vissa kvällar när jag bara vill chill-paddla, gör det i de kläderna jag för tillfället har på mig.

Missuppfattningar om att det är så svårt att paddla sup

paddla sup på brygga

Det finns många missuppfattningar om vad som krävs för att bli sup paddlare. Sanningen är att du inte behöver den medfödda förmågan – vem som helst kan lära sig det. Allt du behöver är en bräda och lite tålamod!

Att paddla supp är en fantastisk sport för människor i alla åldrar och med alla idrottsliga förutsättningar, och du kan börja med att lära dig grunderna.

Här är några tips på vad du behöver veta innan du tar din första lektion:

  1. Du behöver ingen ursprunglig talang. Sup paddling handlar mycket om balans vilket är en förmåga du med tiden lär dig och får mer och mer av. Därför passar denna aktivitet alla åldrar. Det enda man behöver ha är lite tålamod.
  2. Du behöver inget annat än en sup bräda och en paddel, jo flytväst också såklart.
  3. Det tar många timmar och upplevelser för att lära sig paddla sup som ett riktigt proffs i vågor och så där. Men en glad amatör blir du på ganska kort tid.
  4. För att njuta av en skön dag på vattnet kan man med fördel packa med sig lite mat och dryck.

Det finns mer… Upplev Stockholm från vattnet med SUP

I Stockholms Skärgård finns flertalet olika uthyrningsställen där man kan prova på först om man vill, innan man köper en egen. https://stockholm-sup.se – Här började jag hyra bräda innan jag köpte min egen.

Vill man utmana sig lite till – Kan man prova på sup-yoga – Kika mer om det här!

Klicka på Personlig Träning (PT) om du är intresserad av träningsövningar hemma och på gym.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *