Nyfiken på SEO? – Hur fungerar det?

SEO verkar spännande!

Jag har länge funderat på att gå en distanskurs och läsa på lite mer. Jag tror det är bra att kunna för mitt företag. Jag är lika mycket nybörjare som kanske några av er här är, så jag tänkte dela med mig av lite förberedande research jag gjort, i samband med att jag nu ska anmäla mig. Jag vill ju helst inte falla i dessa gropar – och kanske inte ni heller?…

SEO står för sökmotoroptimering och är en process som kan hjälpa din webbplats att uppnå en bättre placering i Google. Det finns många olika aspekter av SEO, men det grundläggande syftet är alltid att förbättra din webbplats tillgänglighet och rankning. SEO är inte alltid en enkel process, men det finns ett antal enkla tips som du kan använda för att starta.

SEO - Google

Vanliga missuppfattningar om SEO

Det finns ett antal vanliga missuppfattningar om SEO. Ett av de vanligaste är att det enda sättet att förbättra din webbplatsrankning är att öka dess synlighet. Detta är inte alltid fallet – om din webbplats inte är optimerad för tex. mobila enheter kan du redan här gå miste om många potentiella kunder och klienter!

En annan vanlig missuppfattning är att SEO är en svår process. Även om det kan vara tidskrävande finns det ett antal enkla tips som du kan använda för att komma i gång. Eller så hyr du in professionell hjälp som löser detta för dig. Läs mer om det på sidan hos: Webstr.se

En webbplats som inte är optimerad för mobila enheter riskerar att gå miste om många potentiella kunder och klienter. Trots detta finns det alltid ett antal myter när det gäller SEO, så varför inte ta reda på 7st. vanliga misstag som nya SEO: are gör?

Innan detta kan du läsa om konsten att driva kunder till sin klinik.

7 Vanliga misstag som nybörjare gör inom SEO

seo - missuppfattningar error 404

1. Ignorerar synlighet ute på andra sidor – Det är viktigt att din webbplats har god synlighet ute på andra sidor, både av värdskap och ledtrådar. Om du inte har poängsatt dina varumärkesstödjande länkar kommer din webbplats inte att ha tillgång till sin potentiella målpublik.

2. Fokus på antalet nyckelord – Å andra sidan är det också fel att fokusera allt för mycket på antalet nyckelord. Om du använder enbart ett ord, kommer dina webbplatser inte uppmärksammas av sökmotorerna. Låt oss ta ett exempel, om du använde ordet “svensk” i stället för “Svenskar och svenska städer”, skulle du inte få samma uppmärksamhet av Google.

3. Alla länkar är viktiga – Det finns två typer av länkar, hjälpande och belöningslänkar. Alla länkar är viktiga men alla leder inte alltid till något. Belönande länkar erbjuder en tydlig möjlighet att kommunicera med besökarna på din webbplats, så att du kan förbättra för dina kunder.

4. För många länkar – Det är alltid viktigt att ha fokus på ett antal länkar som inte försvinner i en stor mängd andra, så många kommer inte att uppmärksammas. Sökmotorerna har sin egen plats för sina olika källor, och om du har för många länkar kommer de bara att se ut som en form av spam.

5. Du har inte en autentisk målgrupp – Fokusera på dem som du vill ha som kunder och skapa nya webbplatser eller blogginlägg med det i tanken. Ditt företag är bara den platsen där allt startar därmed kommer du bara att nå så många som vet om att företaget existerar.

6. Du har inte en riktig webbplats – Det är bäst att ha din hemsida skapad innan du börjar på ditt företags kampanjplanering. Det finns en hel del saker som kan gå fel om inte webbplatsen existerar. Om du har en tydlig plan, blir det mycket enklare att sprida budskapet om ditt företag och du har också större möjlighet att nå till fler potentiella kunder då.

7. Du har inte en mobil hemsida – I dagens läge, är du borta om din webbplats inte är optimerad för mobila enheter. De flesta kunder går direkt till ett företags sida i sin mobil och om denna inte är tillräckligt användarvänlig kan du gå miste om många potentiella kunder.

Visste du att du till och med kan få bättre miljö med hjälp av sökmotoroptimering? 🙂

Här på: allthingsbright.se kan du läsa ännu mer förenklat om vad SEO faktiskt är.

SEO är din väg till framgång – Använd det därför förnuftigt!

seo - schackspel

För att lyckas i smarttelefonernas och surfplattornas tidsålder (och i framtiden med alla nya enheter) måste din webbplats vara optimerad för dess olika storlekar.

Läs gärna andra tankar och sköna tips jag delar med mig av här på bloggen! https://pnpdaily.com/

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *