Glest hår: Drabbar många män, men med rätt Hårbehandling behöver det inte vara så

Håravfall kan vara en jobbig sak att gå igen, men med rätt hårbehandling kan det minska eller till och med motverkas.

Vad är håravfall?

Människor har mellan 100 000 och 150 000 hårstrån på huvudet. Antalet hår som normalt tappas på en dag varierar, men snittet är ungefär 100. För att behålla en normal volym bör det hår som tappas dagligen bytas ut i samma takt.

Vad är hårets liv?

Varje hårstrå går igenom tre utvecklingsfaser:

Anagen, som varar 2-6 år, under vilken håret växer.

Den medfödda, som varar ca 1 månad. Under denna tid försvagas håret och förbereder sig för dess fall.

Telogen, som varar ca 5 månader och är det sista stadiet av hårets liv, under vilket faller av. Men dess rot finns kvar, så efter en tid återföds håret.

Vilka är typerna av håravfall?

Ofrivilligt: ​​Detta är normalt håravfall eftersom hårväxten minskar när vi blir äldre. Detta leder till gradvis utspädning.

Androgenetisk: Det är en form av hårförtunning på grund av genetisk predisposition. Denna speciella form uppträder hos kvinnor vanligtvis efter 40 och oftare efter klimakteriet. Håret blir tunnare över hela hårbotten med betoning på toppen av huvudet.

Alopecia areata: Det är en typ av håravfall som uppstår när hudens lokala immunförsvar av misstag attackerar hårsäckarna. Skador på follikeln är vanligtvis inte permanent. Experter vet inte varför immunförsvaret angriper folliklarna. Kvinnor och män är lika kränkta.

Diffus: På grund av förändringarna i hårets livscykel och specifikt den samtidiga telogena tillväxtfasen i ett stort antal hårstrån observeras hårförtunning. Just denna form av tillfälligt håravfall uppstår när kroppen utsätts för extrema förändringar, såsom järnbrist, hypotyreos, dieter, graviditet, större operationer etc. Det varar vanligtvis i 6 månader.

Ulotisk: Även om denna form är sällsyntare, är den permanent. Det uppstår när hår faller av på grund av förstörelsen av hårsäcken och ärr skapas. Det skapas vanligtvis av hudsjukdomar.

Vad orsakar håravfall?

Hårbehandling

Det finns många faktorer som leder till håravfall:

  • Ärftlig gallring eller håravfall: Detta är den vanligaste orsaken till håravfall. Det drabbar män och kvinnor.
  • Alopecia areata: Forskare tror att detta är en autoimmun sjukdom och i det här fallet attackerar kroppen sitt eget hår.
  • Sjukdomar (som en allvarlig infektion, anemi eller hög feber)
  • Hormonell obalans (t.ex. efter förlossning, under klimakteriet) och stress (t.ex. orsakad av en traumatisk händelse)
  • Kost och dålig kost (extrem viktminskning, anorexi, vitaminbrist)
  • Medicinering (t.ex. steroids)
  • Felaktig hårvård

Finns det någon hårbehandling?

Precis som det finns många orsaker finns det många hårbehandlingar för håravfall. Hudläkare rekommenderar att man behandlar håravfall omedelbart med en passande hårbehandling. Betyder omedelbart innan mycket hår tappas. Det är alltid bäst att konsultera en läkare för att föreslå den bästa behandlingen för ditt tillstånd.

Men om du vill vidta försiktighetsåtgärder eller till och med vända de första stadierna av hårbehandling kan du prova en avancerad behandlingsformel från Eyracure som är specialiserad på hårvårdsprodukter av högsta kvalitet. Läs mer om hårbehandlingen.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *